SM i Dans 2015 – Helsingborg

Plats: Helsingborgs Arena
Datum: 15-16 maj 2015
Arrangör: Svenska Danssportförbundet

SM i Dans är över för detta året!
Vi vill tacka alla som gjorde SM till ett mycket lyckat evenemang i år. Dansare, lagledare, publik, funktionärer, domare, speakers, volontärer, mfl. Alla bidrog till all den dansglädje, fina prestationer och gemenskap som fanns i Helsingborg Arena.

För att fortsätta utveckla SM i Dans och göra kommande mästerskap ännu bättre vill  gärna vi, som tillsammans har ordnat årets SM,  ha in DIN åsikt! Alla som deltar i undersökningen via länken har chans att vinna en frinatt på valfritt Nordic Choice hotell. Tack på förhand!
https://response.questback.com/idrott/utvsmidans2015/

Det har varit så spännande att ordna detta SM. Den resa det har varit att integrera de olika traditionerna från Tiodansen och BRR. Både lokalt mellan Blåa Skor och Impetus, och i Danssportförbundet. Det ska bli spännande att se hur detta fortsätter att utvecklas. Ser fram emot SM i Dans 2016!

Lotterivinster från Lyxlotteriet på SM:
Lila 87,185
Orange 136
Grön 162,133,57,81
Har ni någon av dessa lotter så kontakta Måns Forsberg på mans.forsberg@dkimpetus.se.

Mediabevakning av SM
Helsingborgs Dagblad var riktigt bra på att rapportera både före och under SM. Gå in på hd.se och sök på SM i dans om ni vill läsa det.

Sveriges Radio P4 hade ett inslag från SM:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6166188

Ta chansen och se när den svenska danseliten gör upp om titeln som Svensk Mästare i dans!

Den 15-16 maj kommer det svenska danseliten till Helsingborg för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Standard, Latin, Boogie woogie, Lindy hop och Rock’n’roll.

Evenemanget kommer att bjuda på högklassig underhållning där idrott möter show och där dansarna gör upp i spännande tävlingsmoment.

Tobias Karlsson och Håkan Thorsell kommer att vara speakers och har lovat att ge 100% under tävlingsdagarna. Det tvivlar vi inte det minsta på. Tobbe känner de flesta igen som en fantastisk dansare från bland annat Let’s dance som han vunnit tillsammans med Helsingborgs matdrottning Tina Nordström. Hans dansshow En dans på rosor drar fulla hus i huvudstaden. Håkan har under de tre senaste SM gjort stor succé som speaker. Hans förmåga att underhålla dansare och publik är något utöver det vanliga.

Vi är oerhört glada och stolta över att Helsingborgs egen Jazzdrottning Maja Gullstrand kommer och sjunger för oss på SM i dans! En del har sett henne i TV-sammanhang som Melodifestivalen och Fame Factory. Maja har släppt tre album och medverkat på en rad andra skivor. Hennes musik finns att lyssna på på Spotify och under 2015 kommer ett nytt album.

Yvo Eussen och Elisabeth Novotny ska vara prisutdelare och uppvisningsdansare under tävlingen. Yvo och Elisabeth är lärare i 10-dans, Streetdance, Barndans, Showkids, Salsa & Latinomix-kurser. Sedan januari 2006 har de dansat, tävlat och jobbat tillsammans. Under de år de dansat tillsammans har de fantastiska tävlingsmeriter.Vi som var på SM i Karlstad har starka minnen till Yvos och Elisabeths härliga dans då de vann SM i Tiodans.

Helsingborg och Malmö har världsstjärnor i Parkour!  Några av dem har ni säkert sett i reklamfilmer och i Ninja warrior. Nu har ni chansen att se dem live då de kommer att göra en spektakulär show i Helsingborg Arena under SM i dans.

Under SM i dans kommer vi att få se ett uppträdande av de duktiga dansarna i The #Crew. Detta är ett gäng hårt arbetande ungdomar från olika delar av Skåne som bildades för att delta i en danstävling. Även om crewet bara har funnits i ungefär ett halvår så är dess dansare några av de bästa som går att hitta i Skåne inom stilar som Hiphop och Contemporary. Alla medlemmar har stor erfarenhet av att ta klasser för en rad olika internationella koreografer och tävlingar.

Nedan kan ni få en försmak av vad som kommer att få upplevas på plats under tävlingarna i Helsingborg Arena!